Vårdande produkter för håret

Upplever du att ditt hår slits väldigt snabbt? Använder du bra schampo och balsam som ska vara anpassade för ditt hår men ändå inte gör någon skillnad? Då kan det vara värt att spana in våra tips och tricks för att undvika just slitage på håret, knep som faktiskt funkar!

Undvik värmeverktyg för håret

Vi vet att många gillar att styla sitt hår med platt- eller locktång för en snygg look. Och givetvis kan du göra detta då och då men se då till att använda ett riktigt bra värmeskydd för att inte skada håret. Samma saker gäller blekning av håret, försök undvika det i den utsträckning det går då det sliter enormt mycket på hårets kvalitet.

Använd silkesmössa eller örngott i siden

Under natten slits håret mot din bomullskudde och ju strävare material desto mer sliter det på håret. Men nu mer finns det enkla lösningar på det här problemet och det är att sova med en silkesmössa som skyddar ditt hår när du sover. Extra skyddande är det för dig som har lockigt och/eller frissigt hår som du vill behålla kontrollen över. Om du däremot inte vill sova med något på huvudet finns det även örngott i siden att använda istället. Förutom att det är bra för håret skyddar det även din hud.

Olaplex

Har du hört talas om Olaplex och deras olika behandlingar för håret? Produkterna har blivit superpopulära de senaste åren och deras produkter kan faktiskt reparera redan skadat hår, till skillnad från andra produkter som bara kan förebygga slitage på håret innan det här uppstått. Deras Oaplex NO. 6 Bond Smoother är en vårdande leave-in-kräm som kan kombineras med deras övriga produkter så som vanliga  hårinpackningar.

Använd scrunchie

Med en skonsam scrunchie gjord av silke omfamnar den håret och bevarar fukten som finns. Se det som ett vackert smycke för ditt hår!