3 tips för den som vill lära sig tarot

Tarot är en form av spådom, eller medial vägledning som utövas av tarottolkare som under lång tid lärt sig att tyda betydelser och symbolerna som kortleken visar. Det är dock något som går att lära sig, oavsett vem man är. Tarot handlar i grund och botten om att bli vägledd och få svar på frågor som livet kan ställa. Det gör man genom att dra så kallade änglakort online eller andra former av tarotkort som man sedan lär sig att tolka.

För den som är intresserad av att lära sig att förstå och tyda korten har vi samlat ihop tre tips som kan vara nyttiga att utgå ifrån. Läs vidare för att ta del av dem!

  1. Spendera tid med korten

Att lära sig att tyda korten handlar mycket om att spendera tid tillsammans med sina kort. Köp en kortlek och ha den med överallt! Det kanske känns lite tokigt i början, men en bra relation mellan tolkaren och korten är A och O för att få så bra vägledning som möjligt.

  1. Lyssna på böcker och poddar

För att lära sig mer om tarot och allt vad det är kan man lyssna på podcast, ljudböcker eller läsa böcker och artiklar om själva konsten – på så vis får man en djupare förståelse kring hur det fungerar. Man kan dessutom ringa tarotlinjer och be andra tolkare spå en för att lära sig mer om hur de tänker.

  1. Var öppen för korten

Om man inte tror på tarot är det svårt att lära sig att tolka korten. Var öppen och låt korten vägleda. Misstro inte och försök att hela tiden vara öppen för vad de har att säga. En person som inte är öppen mot andlighet och mediala ting kommer att ha svårt att ta till sig konstformen.