Varför ska man övergå till tobaksfritt snus?

Att snusa är en långvarig tradition i Sverige sedan tobaken upptäcktes och kom till Europa. Ett tag så odlade man i Sverige tobak för att bli självförsörjande på lantbruk som oftast styrdes av kvinnor.
Tobak har en speciell smak som man får lära sig att gilla om man vill snusa. Det är en djup smak som tar över alla andra smaker men passar bra tillsammans med mint, lakrits och bergamott.
Efter skapandet av nikotinfritt snus så utvecklades även det tobaksfria snuset som även kallas för nikotinpåsar. Här hittade man en fördel som innebär att man slipper den tunga smaken som tobaken ger och fått möjligheten att använda svagare smaker som inte fungerat tidigare. Yoyo London är en snus som smakar jordgubbar tillsammans med lime och är långsmala påsar som är kritvita och nästintill torra ur förpackningen. Velo är ett märke som lagt sin fokus på olika sorters smaker av mint  där vissa är tillsammans med frukt eller bär. Shiro är ett märke som har några standardsmaker men även spännande smaker på kända drinkar med namn som dom flesta känner igen. När man ska testa nikotinpåsar så får man kontrollera vilken styrka nikotin produkten har och jämföra vad man är van vid. Många varianter har väldigt högre nikotininnehåll ända upp till 50 mg/g när en standardprilla ligger mellan 5-10 mg/g