Byt fönster och spara pengar

På våra breddgrader är uppvärmningen vanligen den överlägset högsta kostnaden för boende, om du inte räknar lån eller hyra. Du kan kanske välja mellan värmepanna eller värmepump. Däremot kan du inte göra mycket för att påverka kostnaderna för elektricitet eller bränsle.

Fönsterbyte Piteå

Här i Norrbotten vet vi vad en kall vinter innebär. Vanligen är nordiska hus väl isolerade och uppvärmningssystemen effektiva. Men statistik visar att över en tredjedel av värmen läcker ut genom fönster och dörrar i en typisk svensk villa. Ytterdörrar har du kanske inte så många av. Fönstren är flera.

Genom att kontakta en fönstermontör Piteå får du veta vad du har för alternativ och vad de betyder för just dig. Ofta kan du spara pengar på att byta fönster eller byta ytterdörr, i och med att husets energibehov minskar. Ett fönsterbyte Piteå eller Norrbotten överlag kan vara en av dina allra bästa investeringar. Ett energieffektivt hus är också attraktivt på marknaden.

Tänka på vid fönsterbyte

Energikostnaderna är högst på listan över fördelar med fönsterbyte. Dessutom kan du uppdatera estetiken, minska underhållet och höja värdet på huset. Vi ger dig därför 5 snabba tips på vad det lönar sig att tänka på:

  1. Monteringen är superviktig! Oavsett hur bra kvalitet du har på fönstret så kan en dålig montering försämra resultatet rejält.
  2. Gardera dig för mätfel. Om du vill gardera dig för mätfel, låt leverantören mäta. Skulle något ändå bli fel är det inte du som ska stå för kostnaden.
  3. Välj bra U-värde. Dessa anger hur energieffektivt fönstret är. Små prisskillnader kan innebära betydligt lägre energikostnader i längden.
  4. Välj färdigmålat eftersom det är så gott som omöjligt att få ett lika hållbart resultat när fönstren inte längre ligger skyddade i fabriken.
  5. Garanti ska vara en självklarhet! Välj fönster och montering med lång garanti.

Vill du få pris fönster och vad det skulle kosta för dig? Kontakta Wisti!